我想請問一下喔 ..
好比說跟你共用一條網路線的室友24小時瘋狂的在看PPS+用P2P一樣。
Q:移除PMB會不會有什麼問題(後遺症)或者影響遊戲更新?
A:不會,我一直處於PMB移除狀態,從今年2月到現在(因為我那時才加入LOL)

亦會唔會因為室友有 PMB 而令到自己 網路lag 呢 ??

TOP

回復 2# MapleWhy

如果係用同一條線(wifi,router等等). 會, 因為你地係share緊個bandwidth. 佢download or upload緊野果陣一定會影響到大家既速度.

TOP

本帖最後由 MapleWhy 於 2/7/11 10:26 AM 編輯
回復  MapleWhy

如果係用同一條線(wifi,router等等). 會, 因為你地係share緊個bandwidth. 佢download or  ...
bugsben 發表於 2/7/11 08:31 AM

咁呢樣野都應該提醒埋大家 ..
<- BTW , PCCW 6M Plan..=[ 更慘

TOP

如果想移除,
將檔案delete
開一個唔知咩檔案(可以係txt),改名成為原檔,連尾碼…(係咪exe黎架?)
跟住set唯讀。
KO

TOP

唔好下載/上傳 / 唔好睇網絡電腦 (PPS,PPTV)   都唔會LAG  (除非你屋企個internet真系太垃圾喇)

TOP

ty呀..我係pccw重要好似得6M tim...
希望真係有效啦呢個方法!

TOP

香港連過美SER多數係17X-19X不等...超過的話就可能係因為bandwidth比pmb佔用左...所以uninstall之後唔會快左...而係會冇左 "比pmb佔用upload而令隻game拖慢" 既情況.

TOP

呢個係我喺巴哈lol版上面見到既...而喺我部電腦入邊又真係有pando media booster...不過uninstall後未試過 ...
bugsben 發表於 2/7/11 07:57 AM



    係牙之前就係呢個PMB搞到我lol更新唔到-.-
研究左lol結構先知呢件古惑野
最後更新返就無事._.

TOP

del左終於冇疾一疾

TOP

返回列表