[綜合討論] 新英打JG/TOP比較有利?

新英打JG/TOP比較有利?

好似邊條路都好正 TOP/MID/JG    低過唔知幾多血  回更多 有點爽
雖然長期都少過半血  見人出長劍2水打JG  都可以打到天荒地老:
天真

發現佢打JG比打上路好!本人認真

會唔會nerf....?

根據riot原則,新英既特色一開始會op,下個patch就應該會nerf。
引用spotlight top comment
Aatrox spotlight: Aatrox has tons of sustain and durability
Next patch: We think Aztrox has too much sustain and durability. So we gonna nerf him

評分人數

回復 1# owen234hk

好多人打中 不過好雷

講真 我覺得隻英好似偏弱。。。

其實我唔覺得佢OP.......有人話佢超高傷,
其實佢係另一個MASTER YI/TRYN,高傷唔係正常咩?
佢其實米係一個ADC一樣,以佢定位唔高傷仲有咩理由要PICK佢

其實佢係另一個MASTER YI/TRYN,高傷唔係正常咩?
佢其實米係一個AD ...
Picoo2 發表於 25/6/13 03:23 PM

如果只係高傷吾會有人話佢OP...佢有突進(仲要係識過地型同可以Cut人技)/自帶回血/自帶復活(CD仲要勁快同回得OK多)/自帶加攻速/極高攻...目前黎講佢真係OP...YI/TRYN跟本就比吾上...同埋其實佢都吾太脆...

如果只係高傷吾會有人話佢OP...佢有突進(仲要係識過地型同可以Cut人技)/自帶回血/自帶復活(CD仲要勁 ...
李察斯 發表於 25/6/13 03:45 PM

其實我覺得TRYN可能仲勁過佢,TRYN都有突進(CD仲要勁快),都有CC,自帶回血(回得OK多))/自帶無敵(仲可以打人)
自帶加爆擊,Q技加攻(唔明新英點樣極高攻,佢無技加攻,如果講高攻,我覺得TRYN/YI仲高)同埋其實佢同TRYN果D唔同,佢要打到第3下先高攻,脆唔脆見人見智,你肯流CC落佢到,佢就同YI/TRYN一樣收得皮

佢其實米係一個AD ...
Picoo2 發表於 25/6/13 03:23 PM

同蠻王比
新英復活係被動, 蠻王系大技
而且新英被動仲有補返血, 仲有金身效果 (等隊友到) 所以1條友衝基本上都冇乜問題
正如tf可以傳入人堆金身冇事出返唻一樣
同埋新英4招傷害技, 蠻王得被動+半招q半招e, yi好d但冇控場同埋被動+E+R都要唔比人cc先有用
變相唻講蠻王同yi亦會比較食裝同食入戰時機,
但新英冇裝基本上都有威力, 有裝亦有威力 (W技每下33.3%bonus bonus = 蠻王滿怒氣-基礎傷害)
仲有冇血塔底強大sustain, 有血=xin , 冇血=xin 3倍, 未計ad加乘
仲有佢開左大都有325攻距12秒

同蠻王比
新英復活係被動, 蠻王系大技
而且新英被動仲有補返血, 仲有金身效果 (等隊友到) 所以1條友 ...
lfishl 發表於 25/6/13 04:13 PM

入場時機一樣好難入,同TRYN要等人用曬CC技,同樣GA裝係TRYN身上比新英勁同高攻,但同樣TRYN都比較食裝,有裝之後TRYN會比ATROX勁,W技主動係要食自己好多血,Q技同VLAD W一樣滿血開食好多血,TRYN無敵期間可以走可以打人,E技都比ATROX Q技穩定性高(ATROX跳起期間被CC會被CUT左招跳),CDR比較低,無消耗,唯一係ATROX有招唔穩定擊KOCK UP,同CHO招Q差唔多,快小小但範圍比較小

回覆: 新英打JG/TOP比較有利?

隻嘢同yi, tyrn 比,怪怪的嗰兩隻都係重平a型,論後期輸出平a型最大係正常…

隻新英,老實講要比,攞Irena和xin zhao比,佢似係一個用破甲換復活被動的趙信

發送自我的 LT26i 大板凳